KFA en E-Flight Academy verlengen samenwerking elektrisch vliegen

KFA en E-Flight Academy verlengen samenwerking elektrisch vliegen

In 2021 maakte de KLM Flight Academy (KFA) bij haar 75-jarig bestaan bekend in te zetten op een zo duurzaam mogelijke vliegopleiding. Een belangrijke eerste stap daarin was het uitvoeren van een proef waarin KFA-studenten als onderdeel van hun opleiding enkele lessen elektrisch vliegen volgen bij E-Flight Academy op vliegveld Teuge. Deze proef is positief verlopen waarop de beide academies hebben besloten de samenwerking te verlengen. 

De proef bestond uit één klas van de KFA waarbij één vliegles uit het curriculum werd vervangen voor een tweetal vlieglessen op de Velis Electro bij E-Flight Academy. Het primaire doel was om zoveel mogelijk ervaring op te doen met elektrisch vliegen voor zowel de studenten, de KFA en E-Flight Academy. Uit de proef is gebleken dat, ook in deze beperkte omvang, de aankomend KLM-vliegers al veel kunnen leren over elektrisch vliegen en de verschillen met vliegen met verbrandingsmotoren. De pilot is nu positief geëvalueerd en de samenwerking zal in de huidige vorm worden voortgezet voor alle KFA-studenten die hun opleiding zijn gestart in 2021 en 2022. 

De KFA heeft de ambitie om de hoeveelheid elektrisch vliegen binnen haar curriculum uit te breiden. KFA en E-Flight Academy onderzoeken de mogelijkheden hiertoe, maar de huidige elektrische lesvliegtuigen hebben nog een beperkt vliegbereik waardoor uitbreiding lastig is. 

KFA heeft al opties vastgelegd voor de aanschaf van de volgende generatie elektrische lesvliegtuigen welke verder kunnen vliegen en op dit moment ontwikkeld worden door Bye Aerospace in de VS en naar verwachting in 2025 of 2026 ingezet kunnen worden.

Evert-Jan Feld, mede-oprichter en Head of Training van E-Flight Academy: “Bij E-Flight Academy geloven wij in een stil en schoon luchtruim waarin iedereen wil en kan blijven vliegen. Dat de samenwerking met de KFA wordt gecontinueerd is een mooi en stevig signaal voor toekomstige piloten én de toekomst van de duurzame luchtvaart!"

Bart de Vries, directeur van de KFA: “Koploper E-Flight Academy heeft met deze proef bewezen een waardevolle toevoeging te zijn op ons curriculum. Het is belangrijk en goed dat onze studenten nu al ‘hands-on’ ervaring opdoen met duurzaam vliegen. Iedereen in onze organisatie is enthousiast. We kijken erg uit naar het vervolg van deze samenwerking." 


-------------------EINDE PERSBERICHT-----------------

Noot voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met E-Flight Academy, Merlijn van Vliet 06-15896506 of KLM Flight Academy, Louise Modderman 06-57930833

Ook een keer elektrisch vliegen?

Dat kan gewoon! Kom vliegen zonder vliegschaamte bij E-Flight Academy. 

Boek hier direct een proefles voor €245