E-Flight leidt binnenkort ook duurzaam commerciële piloten op (CPL)

Team E-Flight

(Het voltallige E-Flight Team) 

E-Flight Academy, Europa's eerste elektrische vliegschool, maakt zich op voor een evolutie in hun dienstverlening. Na meer dan twee jaar succesvol als Declared Training Organisation (DTO) te hebben geopereerd, staat E-Flight Academy op het punt om naar een Approved Training Organisation (ATO) te transformeren.

Duurzame opgeleide commerciële piloten
Deze transformatie symboliseert een aanzienlijke uitbreiding van het opleidingsaanbod van E-Flight Academy. Binnenkort zullen ze in staat zijn om commerciële piloten op te leiden. Als Europa's eerste elektrische vliegschool speelt E-Flight Academy een pioniersrol, perfect in lijn met hun missie om de luchtvaart te verduurzamen daar waar het vandaag de dag echt kan: het opleiden van piloten.

De vloot van E-Flight Academy

(De huidige vloot van E-Flight Academy met 4 Pipistrel Velis Electro's)

Behoefte aan nieuwe piloten
Onderzoek van o.a. Boeing toont aan dat er een sterke vraag is naar nieuwe commerciële piloten. Volgens schattingen zullen er tussen 2018 en 2037 alleen al in Europa 146.000 nieuwe piloten nodig zijn. E-Flight Academy is van mening dat een aanzienlijk deel van de opleidingsuren van deze nieuwe piloten verduurzaamd kan worden. Dit biedt een unieke kans voor de luchtvaartindustrie om op concrete wijze te verduurzamen en de CO2-uitstoot te verminderen.

"We zijn pioniers in elektrisch vliegen en we grijpen deze uitdaging met beide handen aan. We zullen ons standpunt bewijzen in onze eigen opleiding en in lijn met onze groeistrategie, zullen we gevestigde opleidingspartners in heel Europa betrekken om de elektrificatie van opleidingsuren op grote schaal uit te rollen. Ons doel is om een leidende rol te spelen in de overgang naar een duurzamere luchtvaartsector."

Aldus Evert-Jan Feld, Head of Training en oprichter van E-Flight.

Diverse opleidingsopties
Met de transformatie naar een ATO kan E-Flight Academy haar aanbod van opleidingen uitbreiden. Naast het opleiden van commerciële piloten (CPL), zullen ze nu ook opleidingen aanbieden voor Night Rating, Instrument Rating en Flight Instructor Rating. Dit betekent dat er een breder scala aan trainingsmogelijkheden beschikbaar komt voor zowel nieuwe als ervaren piloten.

Wil je als eerste op de hoogte gesteld worden wanneer E-Flight met haar nieuwe opleidingen operationeel is? Laat dan hier je gegevens achter. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in partnerships met E-Flight?

Neem contact op met Merlijn (Brand en Marketing)