5 vliegensvlugge vragen aan: Peter / Instructeur bij E-Flight Academy

5 vliegensvlugge vragen aan: Peter / Instructeur bij E-Flight Academy

Stel jezelf voor in 5 woorden

  • Luchtmacht
  • KLM
  • Duurzaam
  • Dochters
  • Sport 

Wat sprak je aan om bij E-Flight Academy aan de slag te gaan?
Ik was al een tijdje op zoek om er iets bij te doen en toen zag ik op Linkedin dat E-Flight Academy ging starten. Ik had meteen het gevoel dat dit precies was waar ik naar op zoek was. Op een verantwoorde manier doen wat ik leuk vind: Mensen leren vliegen zonder gas te verstoken. Dat was voor mij écht een uitkomst! Dus ik heb me meteen gemeld als instructeur en ik kon direct aan de slag. 

Wat is typerend voor jou als vlieginstructeur?
“Mijn rust (het blijft even 10 seconden stil...). Tijdens een vliegles geef ik in principe alleen pointers. De student moet het vervolgens vooral zelf doen en zelf ervaren. Ik hamer zeker op procedures en regels. Maar van de andere kant laat ik studenten ook -natuurlijk altijd op een veilige manier- de hoekjes opzoeken. Want als ze straks zelf vliegen, zullen het juist die hoekjes zijn waaruit ze zich moeten kunnen redden. 

Hoe vinden je collega’s bij de commerciële luchtvaart het dat jij elektrisch vliegt als instructeur? 
Iedereen vindt het reuze interessant en ik krijg er veel leuke reacties op. Ik geloof dat elektrisch vliegen commercieel gezien voor de korte afstand zeker toekomst heeft. Alleen zie ik bij de luchtvaartmaatschappijen nog weinig beweging. Geld speelt daarbij een belangrijke rol natuurlijk. Wat mij betreft zou de overheid daar een veel grotere rol in kunnen spelen. Maar goed, tot die tijd blijf ik vrolijk elektrisch lesgeven. En dan hoop ik in de toekomst snel elektrisch te kunnen ‘Cityhoppen’! 

Wil je verder nog iets belangrijks kwijt? 
Kom lekker vliegen bij E-Flight Academy! We hebben een club met fantastische instructeurs en super gemotiveerde leuke mensen. Een proefles boek je eenvoudig op de website! 

Perfect einde Peter! Dan ook maar meteen even het linkje erbij: 

Boek hier direct een proefles