5 tips & tricks voor het vergelijken van vliegscholen

5 tips & tricks voor het vergelijken van vliegscholen

Als je overweegt om te beginnen met vliegen, of misschien wel van vliegschool wilt wisselen, is het vergelijken van de prijzen van verschillende vliegscholen een belangrijk onderdeel van je besluitvormingsproces. Het is echter niet altijd gemakkelijk om de prijzen van verschillende vliegscholen te vergelijken, omdat de tarieven niet altijd op dezelfde manier worden berekend en sommige kosten niet altijd inbegrepen zijn. In dit artikel geven we 5 tips en tricks waar je op kan letten als je de prijzen van E-Flight Academy vergelijkt met die van andere vliegscholen. 

1. Een eerlijke totaalprijs
E-Flight Academy hanteren we pakketten van 6 lessen en een theoriepakket. Dit betekent dat je op elk moment kunt stoppen met de opleiding zonder dat je vooraf een groot bedrag hebt geïnvesteerd. 

Toch vinden het belangrijk om een eerlijke totaalprijs te noemen voor héél je PPL  brevet. Daarom houden we op onze website een totaalprijs aan voor de praktijkopleiding en de theorie. Alle informatie over ons totaalpakket vind je hier. Zorg er dus voor dat als je gaat vergelijken ook van de andere vliegscholen een totaalprijs krijgt of zelf uitrekent. 

2. Landingsgelden
Bij het vergelijken van de prijzen van verschillende vliegscholen is het belangrijk om te kijken naar welke kosten inbegrepen zijn. Anders vergelijk je appels met peren. Bij veel vliegscholen zijn bijvoorbeeld de landingsgelden (of zelfs brandstof en instructie) niet inclusief. Tijdens je opleiding maak je nogal veel landingen, dus dit een belangrijke kostenpost. Bij E-Flight Academy zitten er 155 landingen in je pakket en hoef je dus ook niet na elke les ook nog eens je landingen af te rekenen. Persoonlijk vinden wij dat ook niet zo'n leuk einde van je les :) 

3. Type lesvliegtuig
Ook is het belangrijk om te kijken naar de verschillen tussen de vliegtuigen die gebruikt worden bij de opleiding. Bij E-Flight Academy gebruiken we een gloednieuwe vloot van elektrische vliegtuigen. Deze zijn veel stiller en emissieloos  wat voor sommige mensen een belangrijk argument kan zijn. Vliegles zonder vliegschaamte! 

Ook is het goed om te weten welke kosten er na de opleiding nog komen. Zo heb je na je PPL bij E-Flight Academy een brevet voor zowel single engine piston als voor elektrisch vliegen. Dat is uniek in Nederland! Wil je na een PPL op een andere vliegschool ook elektrisch vliegen, dan is een E-conversie nodig van €1800,-.

4. Extra features
Verder is het ook belangrijk om te kijken naar eventuele extra voordelen die een vliegschool biedt. Bij E-Flight Academy werken we bijvoorbeeld met een digitale syllabus en online omgeving voor boeken van lessen en volgen van je voortgang. Ook hebben we een superrealistische simulator waarmee we op hoog niveau allerlei situaties kunnen simuleren. Waarmee je van jou een nog betere piloot kunnen maken. En het ook nog eens heel erg leuk om te doen! 


5. Doe één proefles
Kortom, als je (de prijzen van) verschillende vliegscholen wilt vergelijken, is het belangrijk om te kijken naar welke kosten inbegrepen zijn, welke vliegtuigen gebruikt worden en welke extra voordelen de vliegschool biedt.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk of er een goede match is tussen jou en je toekomstige vliegschool. Een goede manier om daar achter te komen, is om even in het echt langs te komen om de sfeer te proeven. Als je dan ook nog een proefles doet, dan heb je helemaal een goed beeld om je keuze te maken. En bij E-Flight Academy geldt deze proefles ook nog mee als officiële les, dus in principe kan je dan zo door met je brevet! 

Kom een keer langs! 
Kom vliegen zonder vliegschaamte bij E-Flight Academy. 

Boek hier direct een proefles vanaf €265