7000 van de 68.000 vliegbewegingen op Luchthaven Teuge zijn inmiddels elektrisch

7000 van de 68.000 vliegbewegingen op Luchthaven Teuge zijn inmiddels elektrisch

Luchthaven Teuge heeft onlangs een indrukwekkende mijlpaal bereikt in de wereld van het elektrisch vliegen. In het afgelopen jaar waren maar liefst 7.000 van de 68.000 vliegbewegingen op de luchthaven elektrisch, wat neerkomt op meer dan 10% van het totaal. Deze cijfers laten zien dat elektrisch vliegen geen concept meer is van de toekomst, maar een realiteit van vandaag.

De E-Flight Academy, de elektrische vliegschool gevestigd op Teuge, heeft een significante rol gespeeld in deze ontwikkeling. Met vier Pipistrel Electro's vliegen ze zeven dagen per week, en dragen daarmee bij aan deze opmerkelijke cijfers.

Enige luchthaven in Nederland
Teuge is de enige luchthaven in Nederland waar een substantieel deel van de vliegbewegingen al elektrisch is. De verwachting is dat dit percentage in de toekomst alleen maar zal toenemen, gezien de wereldwijde inspanningen voor verduurzaming.

Terwijl veel luchthavens in de fase van plannen, afspraken en intentieverklaringen rondom elektrisch vliegen zijn, loopt Luchthaven Teuge voorop door daadwerkelijke resultaten te laten zien. Deze indrukwekkende cijfers zijn een bewijs van de toewijding van Luchthaven Teuge aan het voortouw nemen in de verduurzaming van de luchtvaart.

Nationaal Groeifonds
Zowel luchthaven Teuge als E-Flight Academy zijn lid van de Electric Flying Connection (EFC), een branchevereniging die zich inzet voor het bevorderen van elektrisch vliegen. EFC heeft recent een ambitieus plan ingediend bij het Nationaal Groeifonds. Dit plan, dat een samenwerking is van 30 bedrijven binnen de branche, heeft als doel om elektrisch vliegen de komende zeven jaar een flinke impuls te geven.

200 miljoen
Met een totale projectwaarde van 200 miljoen euro is dit een van de grootste initiatieven tot nu toe op het gebied van elektrisch vliegen in Nederland. Van deze som heeft EFC een bijdrage van 150 miljoen euro aangevraagd bij het Nationaal Groeifonds.

Mocht de aanvraag worden goedgekeurd, dan zal dit een enorme stimulans zijn voor de verder elektrificatie van de luchtvaart. Dit project onderstreept niet alleen de ambitie van EFC, Luchthaven Teuge en E-Flight Academy om de luchtvaartsector te verduurzamen, maar laat ook zien hoe serieus Nederland als geheel deze overgang naar een duurzamere toekomst neemt.

------

Voor meer informatie over deze publicatie neem contact op met: 

Merlijn van Vliet - co-owner E-Flight 
merlijn@eflight.nl

------ 

Elektrisch vliegen in cijfers:

Type vliegtuig: Pipistrel Velis Electro
Operator:  E-Flight Academy
Luchthaven: International Airport Teuge
Land van herkomst vliegtuigen: Slovenië / Noord Italië
Call-signs E-Flight Vloot: PH-EFL, PH ZEF, F-GHBD, F-HGBC
Vliegtijd: 50 min. + 10 min. reserve
Max. aantal personen: 2 
Max. totaal gewicht personen: 175kg en 185kg (bij de F-GHBD, F-HGBC)
Max. lengte personen: 1.95m
Gewicht leeg: 425kg
Max. take-off gewicht: 600kg
Spanwijdte: 10.71m
Aantal accu's: 2
Energie inhoud per accu: 11 kWh
Gewicht per accu: 70kg
Vermogen: 57.6 kW/ 77pk
Kruissnelheid: 80 knopen
Max. geluid: 60db 
Kosten proefles: €275,-
Kosten brevet (PPL) €18.965,-
Meer info: www.eflight.nl / hello@eflight.nl 055 203 2230
Perscontact: merlijn@eflight.nl / 0615896506