Nederlander haalt als eerste ter wereld zijn vliegbrevet in een elektrisch vliegtuig

Nederlander haalt als eerste ter wereld zijn vliegbrevet in een elektrisch vliegtuig

Ruben Fürste (examiner), Edwin van Voorthuizen (private pilot), Eelke Monsma (instructor)

Teuge 20 April 2022 - Edwin van Voorthuizen is de eerste piloot ter wereld die zijn vliegbrevet heeft gehaald in een elektrisch vliegtuig (de Pipistrel Velis Electro). Dit gebeurde op International Airport Teuge (in de buurt van Apeldoorn) bij E-Flight Academy

Student van het eerste uur
E-Flight Academy is vorig jaar mei als eerste in Europa gestart met het opleiden van piloten in twee volledig elektrische vliegtuigen. Edwin was student van het eerste uur. Nog voordat hij één uur elektrisch gevlogen had, had hij al zijn theorie-examens in één keer gehaald. 8 maanden geleden vloog hij voor het eerst solo. En op woensdagochtend 20 april werd hij de eerste piloot ter wereld die zijn brevet haalde in een elektrisch vliegtuig. 

Nog veel meer e-piloten op komst
E-Flight Academy telt momenteel 30 actieve studenten en krijgt 25 aanmeldingen per maand voor een proefles. De vloot met elektrische vliegtuigen in Teuge wordt deze maand uitgebreid met een extra vliegtuig. Deze zomer worden er nieuwe E-Flight vestigingen geopend in Duitsland en Bonaire. E-Flight Academy merkt dat de vraag naar elektrisch vliegen enorm toeneemt en verwacht de komende tijd nog veel meer e-piloten af te leveren. 

Evert-Jan Feld (co-owner E-Flight), Edwin van Voorthuizen (private pilot)

Over E-Flight
E-Flight gelooft in een wereld met een stil en schoon luchtruim waarin iedereen wil en kan blijven vliegen zonder schuldgevoel. Door zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor elektrisch vliegen, hoopt E-Flight een versnellende rol te spelen in de verduurzaming van de luchtvaart op mondiale schaal. 

Ook e-piloot worden? 
Dat kan gewoon! Haal nu je vliegbrevet zonder vliegschaamte.

Boek hier direct een proefles voor €245