Ministerie van Defensie start samenwerking met E-Flight Academy

Ministerie van Defensie start samenwerking met E-Flight Academy

Teuge 07-09-2023 - Het Ministerie van Defensie gaat een samenwerking aan met E-Flight Academy. Met deze unieke alliantie worden jonge aspirant-vliegers vanaf het prille begin ondergedompeld in de wereld van elektrisch vliegen, een initiatief dat het Ministerie van Defensie omarmt als een stap naar een schonere, stillere, en duurzamere toekomst van de luchtvaart.

E-Flight Academy vliegt met 4 volledig elektrische vliegtuigen van het type Pipistrel Velis Electro. Deze hebben een vliegtijd van 50 minuten plus 10 minuten reserve, waardoor ze ideaal zijn voor vliegtrainingen. Dit maakt het mogelijk om vliegopleidingen op een milieuvriendelijke en duurzame manier uit te voeren. Elektrisch vliegprogramma
E-Flight Academy heeft speciaal voor het Ministerie van Defensie een elektrisch vliegprogramma ontwikkeld. Dit programma omvat introductievluchten voor aspirant-vliegers die hun eerste selectieprocedure hebben afgerond. Waardoor ze vanaf het begin kennis kunnen maken met elektrisch vliegen. Op deze manier kunnen zij ervaren hoe Defensie zich inzet voor nieuwe, stillere en schonere vormen van vliegen. Daarnaast wordt er ook een elektrisch vliegprogramma aangeboden voor aspirant-vliegers die na hun selectie eerst een studie volgen binnen Defensie. Dit programma heeft tot doel hen gemotiveerd te houden richting het behalen van hun einddoel: vlieger worden bij Defensie. 

Vanaf thuisbasis Teuge
De elektrische vlieglessen voor het Ministerie van Defensie zullen worden uitgevoerd op Teuge, de thuisbasis van E-Flight Academy. Bij E-Flight's high-end hangaar E-Deck wordt inmiddels volledig op zonne-energie gevlogen, met 530 zonnepanelen en een enorme batterij-opslaginstallatie die de vliegoperaties van stroom voorzien

Trots
E-Flight Academy is bijzonder trots op deze samenwerking met het Ministerie van Defensie. We kijken ernaar uit om gezamenlijk de volgende generatie vliegers te inspireren en voor te bereiden op een luchtvaarttijdperk vol innovatie en duurzaamheid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Merlijn van Vliet - Brand & Marketing E-Flight Academy
merlijn@eflight.nl 

----------

Over E-Flight Academy
E-Flight Academy is een toonaangevende vliegschool gespecialiseerd in elektrisch vliegen. Met een vloot van volledig elektrische vliegtuigen en een sterke focus op duurzaamheid, draagt E-Flight Academy bij aan de toekomst van groenere luchtvaart. De vliegschool biedt zowel opleidingen als introductievluchten aan en is gevestigd op Teuge, waar volledig op zonne-energie wordt gevlogen.