It's electriflying

#flyelectric

Onze ambitie

Elektrisch vliegen groot maken

Bekijk onze opleidingen

Hier begint het

In 2020 zijn de eerste elektrische vliegtuigen gecertificeerd volgens de strenge eisen van EASA, de Europese toezichthouder voor de luchtvaart. Deze toestellen zijn speciaal ontwikkeld voor vliegopleidingen. Het is nu mogelijk om piloten op te leiden zonder emissies uit te stoten tijdens de vlucht. Naast de CO2-besparing is het toestel ook aanzienlijk stiller dan conventionele lesvliegtuigen.

Door deze technologische ontwikkelingen, de ambities van de overheid en de roep om verduurzaming geloven wij dat vliegscholen binnen tien jaar over moeten stappen op elektrisch aangedreven toestellen. E-Flight Academy is de eerste organisatie in Nederland die deze stap nu al maakt en op deze schaal elektrisch vliegen inzet.

Ons doel is om vliegen duurzamer te maken. Dat doen we door waar dat kan te beginnen met het inzetten van elektrische vliegtuigen. De kennis en ervaring die we daarmee opdoen heeft de sector straks nodig om met grotere elektrische toestellen passagiers te kunnen vervoeren.

Onze visie voor een vliegschool gaat verder dan alleen elektrisch vliegen. Zo ontwikkelen wij nieuwe simulatoren om minder te hoeven vliegen. Wij digitaliseren alle processen die je bij opleiding tegenkomt. In 2022 hebben wij een hangaar aangekocht op vliegveld Teuge. Deze hangaar heet E-Deck en sinds 2023 vliegen wij op de zon. E-Deck is naast een schitterende vergader- en eventlocatie ook een energiegenerator met ruim 500 zonnepelen op het dak. We slaan deze stroom op in een forse batterij. Zo vliegen we dus letterlijk op de zon

Het beste van twee werelden

Aviation meets digital

Ontmoet Evert-Jan Feld (links) en Matthijs Collard (rechts). Evert-Jan begon zijn loopbaan bij defensie waar hij vele uren vloog op verschillende vliegtuigen en helikopters. De afgelopen jaren werkte hij als piloot, instructeur en examinator bij de ANWB en verschillende vliegscholen. Onder andere als Hoofd Training. Met de opkomende elektrificering van de luchtvaart zag Evert-Jan de kans om een nieuwe vliegschool te beginnen.

Matthijs heeft alleen vlieguren als passagier. Ja, dat zijn vakantievluchten. En de laatste jaren was hij daar niet bepaald trots op. Liever rijdt hij met zijn gezin een paar duizend kilometer met zijn elektrische auto. Een paar jaar terug vroeg hij zich af of hij niet iets kon bijdragen aan verduurzaming van de luchtvaart. Hij maakte zich vrij van zijn rol als directeur en digitaal ontwerper bij zijn ontwerpbureau, ging op zoek en ontmoette Evert-Jan.

Waar Evert-Jan zich buigt over de kwaliteit van de opleiding, werkt Matthijs aan digitalisering van de processen en een ultieme klantbeleving. Ook buiten het vliegen om.

Onze vliegtuigen

PH-EFL, PH-ZEF, F-HGBC, F-HGBC

De PH-EFL en de PH-ZEF zijn in maart 2021 in Noordoost-Italië geproduceerd. Een revolutionair toestel. Het eerste elektrische vliegtuig dat volledig voldoet aan de strenge Europese regelgeving. EFL staat natuurlijk voor E-Flight. ZEF staat voor Zero Emission Flight. De twee F- geregistreerde toestellen hebben wij geleased van een Franse leasemaatschappij. De Pipistrel 121 Velis Electro valt valt onder de Light Sport Aircraft klasse. Een maximaal startgewicht van 600 kg, een spanwijdte van 10.71 en een topsnelheid van 157 km/uur.

PH-VFL
Single-engine Piston

Helaas kunnen wij de opleidingen die wij bieden niet voor de volle 100% elektrisch uitvoeren. Voor de verplichte langere vluchten vliegen wij met een Pipistrel Virus SW 121. Dit toestel is wat betreft afmetingen identiek aan de Velis. Het toestel is uit 2018.
E-Deck

Welkom bij E-Deck

Jouw leslokaal

Je vindt ons op vliegveld Teuge in de mooiste hangaar van dit vliegveld. Hier staan de vliegtuigen van de toekomst.

Meer weten?

Download onze brochure

Download