Alles over E-Flight Caribbean!

Op 24 januari deden we een aankondiging dat E-Flight in mei een vestiging zal gaan openen op Bonaire. Vanaf dat moment werden we overspoeld met leuke reacties en vragen! Om iedereen een beetje op de hoogte te houden, hebben we de meest gestelde vragen én antwoorden op deze pagina op een rijtje gezet! 

Veelgestelde vragen over E-Flight Caribbean

Waarom heet het E-Flight Caribbean en niet E-Flight Bonaire? 
We starten op Bonaire maar we zien oneindig veel mogelijkheden en samenwerkingen op het gebied van innovatie en verduurzaming in het hele Caribische gebied. De korte afstanden tussen de eilanden, de duurzame ambities én de welwillendheid van lokale partijen maken dit gebied tot de perfecte playground om elektrisch vliegen in een stroomversnelling te brengen. 

Wanneer starten jullie met het geven van vlieglessen op Bonaire? 
Als alles volgens plan loopt, gaan we 1 juli van start op Bonaire. Evert-Jan en Merlijn waren 7 t/m 11 maart op Bonaire om voorbereidingen te treffen.

Met hoeveel vliegtuigen gaan jullie beginnen? 
We beginnen op Bonaire met één volledig elektrisch vliegtuig van het type Pipistrel Velis Electro. Dat is exact hetzelfde toestel als waar we er in Teuge twee en binnenkort drie van hebben.

Gaan jullie ook tussen de eilanden elektrisch vliegen? 
Dat is wel het idee! Maar eerst blijven we op Bonaire tot de volgende generatie elektrische vliegtuigen komt. Working on it... :) 

Wat houdt de samenwerking met Green Aerolease in? 
Om te anticiperen op snelle groei en uitbreiding op andere ABC-eilanden, zijn we een nauwe samenwerking aangegaan met het Franse Green Aerolease. Green Aerolease heeft een vloot van 50 elektrische vliegtuigen die ze als Airplanes as a Service (AaaS) aanbieden aan vliegscholen met duurzame ambities. Dus we kunnen heel snel uitbreiden als we meer elektrische vliegtuigen nodig hebben. 

Wie zijn jullie instructeurs op Bonaire? 
Één van onze Nederlandse instructeurs zal de eerste periode de boel opstarten op Bonaire. Op dit moment zijn we nog op zoek naar een Chief Flight Instructor / Flight Operations Manager (freelance) en Flight Instructors (freelance). Dus ken jij of ben jij zo iemand? Laat dan snel van je horen :) 

Gaan jullie in Bonaire hetzelfde aanbieden als in Teuge? 
Ja, onze E-Flight producten (proeflessen, cadeau proeflessen, PPL, LAPL, E-conversie en huur) zijn op Bonaire exact hetzelfde. 

Gaan jullie in Bonaire ook dezelfde prijzen hanteren als in Teuge? 
Daar streven we wel naar. Als E-Flight willen we wereldwijd één eenduidig merk vertegenwoordigen waar alles altijd zoveel mogelijk hetzelfde is. Echter, op dit moment hebben nog niet voldoende informatie over de kosten beschikbaar om te kunnen bepalen of we in Bonaire dezelfde tarieven kunnen hanteren als in Teuge. We verwachten hier eind maart duidelijkheid over te kunnen geven. 

Kan ik een deel van mijn vliegopleiding in Teuge doen en een deel in Bonaire? 
Ja dat kan! Onze syllabus is overal precies hetzelfde, dus je kan elk moment besluiten om een deel van je opleiding op Bonaire te volgen en andersom. 

Kan je in Bonaire sneller je vliegbrevet halen dan in Nederland? 
De hoeveelheid vlieguren (voor je PPL zijn dat er 45, voor je LAPL 30) zijn overal altijd hetzelfde. Echter, Bonaire heeft een veel gunstiger vliegklimaat waardoor er veel meer gevlogen kan worden. Dus als je besluit om flink gas (lees kilowatts;)) te geven op je lessen, kan je op Bonaire écht meters maken en zeer snel (misschien wel in enkele weken) je brevet halen. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Bekijk dan onze algemene veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Wil jij elektrisch vliegen op Bonaire? Meld je alvast (vrijblijvend) aan!