Crowdfunding 'Vliegen op de Zon' haalt binnen 10 dagen meer dan 4 ton op

Crowdfunding 'Vliegen op de Zon' haalt binnen 10 dagen meer dan 4 ton op

TEUGE, 7 December 2023 – Binnen 10 dagen na de lancering heeft de ‘Vliegen op de Zon’ crowdfundingcampagne van Hangaar van de Toekomst E-Deck en 's werelds eerste elektrische vliegschool E-Flight Academy al meer dan €400.000 opgehaald. Dit bedrag, dat het minimale doel overtreft, bevestigt de sterke interesse in duurzame luchtvaart. Het maximale bedrag is vastgesteld op €720.000, bedoeld voor de verdere verduurzaming van de hangaar en om het wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Eerste elektrische vliegschool
E-Flight Academy 's werelds eerste elektrische vliegschool, is in samenwerking met E-Deck bezig met het ontwikkelen van de 'Hangaar van de Toekomst' op Teuge Airport. Dit project bestaat uit het installeren van 530 zonnepanelen en een grote megabatterij, wat het mogelijk maakt om volledig elektrisch en op zonne-energie te vliegen. Een dergelijk concept is op deze schaal nog nergens in de wereld uitgevoerd. Eenmaal voltooid, zal het mogelijk zijn om tegelijkertijd zowel 10 elektrische auto's als 4 elektrische vliegtuigen op zonne-energie te laden.
Onderzoek en doorontwikkeling
E-Flight Academy draagt sinds 2,5 jaar bij aan een groenere luchtvaart met vier elektrische vliegtuigen die het hele jaar door lessen verzorgen, resulterend in geen uitstoot en weinig geluid. Meer dan 10% van de vluchten op Teuge Airport was vorig jaar volledig elektrisch.

De E-Campus, gevestigd in de E-Deck hangaar, focust op het bevorderen van elektrisch vliegen door samenwerking met de elektrische luchtvaartindustrie. En E-Deck dient ook als een duurzame evenementenlocatie bij de landingsbaan, waar bezoekers het stille opstijgen en landen van elektrische vliegtuigen kunnen ervaren.


Het doel is €720.000
Het uiteindelijke doel van de crowdfundingcampagne is om €720.000 op te halen.  In samenwerking met het platform CrowdAboutNow, is het de ondernemers gelukt om binnen 10 dagen een bedrag van €400.000 te verzamelen. Met een maximum van €720.000 hopen ze nóg verdere stappen te kunnen zetten in de verduurzaming van de Hangaar van de Toekomst. Deze investeringen zullen onder meer worden gebruikt voor de installatie van LED-verlichting, de aanschaf van efficiënte elektrische verwarming, de aanleg van gebiedseigen beplanting en het plaatsen van akoestische panelen in de E-Campus. En het concept verder te ontwikkelen en wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Ook meedoen? Wees er snel bij! 
De crowdfunding 'Vliegen op de Zon' krijgt steeds meer bekendheid en er komen dagelijks investeerders bij. Wil je ook bijdragen? Wees er dan snel bij want na het maximale bedrag sluit de inschrijving. 

Voor uitgebreide informatie over deze crowdfundingcampagne, bezoek www.crowdaboutnow.nl/vliegenopdezon 

Kijk hier voor aanvullend beeldmateriaal

Voor verdere vragen, of voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Merlijn van Vliet via merlijn@eflight.nl of 06-15896506