Elektrische lesvluchten op Texel. Een samenvatting van de highlights!

Elektrische lesvluchten op Texel. Een samenvatting van de highlights!

Van 11 juli t/m 25 augustus had E-Flight Academy een Pop-up vliegschool op Texel Airport. Een unieke kans voor pionierende toeristen en locals om een elektrische vliegles te doen op het prachtige eiland Texel! In deze blogpost een korte samenvatting van de highlights!

 

Eerste reacties

Onze instructrice Alexandra stond klaar om proeflessers een onvergetelijke ervaring te geven en je de fijne kneepjes van het elektrisch vliegen te leren boven het prachtige eiland Texel. 

"Elektrisch vliegen boven Texel is werkelijk een onvergetelijke ervaring. Het vliegtuig is opvallend stil en opmerkelijk gemakkelijk te besturen. Door de ruime ramen in de cockpit geniet je tevens van adembenemende uitzichten over het eiland."

Sander - Deed een proefles op Texel vrijdag 14 juli

Alexandra en Sander tijdens een proefles In de media

Volop in de media 

Onze aanwezigheid op Texel is zeker niet onopgemerkt gebleven! Verschillende media hebben aandacht besteed aan ons initiatief. En dat is ook niet verwonderlijk, aangezien Texel het allereerste eiland ter wereld is waar elektrische vlieglessen worden gegeven! We zijn verheugd over de positieve reacties en de belangstelling die dit unieke project heeft gegenereerd. 

Texellentie

Zelfs Texelse influencers wisten ons te vinden! Bekijk hier de reel van Amy, van het Instagram-kanaal Texellentie:

Ook Peter van TexelVrienden maakte een reel van zijn vlucht: 

En er was meer!

Naast onze proeflessen boden we op Texel nog meer producten aan. Voor bestaande piloten hadden we bijvoorbeeld een E-Conversie programma. In slechts 5 vluchten leer je elektrisch vliegen en daarna mag je ook een elektrisch vliegtuig te huren.

Voor degenen die na hun proefles enorm enthousiast zijn, hadden we een Assessment programma bestaande uit 6 lessen. Deze lessen vormen tevens de eerste zes lessen van de PPL-opleiding, waardoor ze meetellen voor de vereiste minimum van 45 vlieguren. Na deze lessen krijg je antwoord op belangrijke vragen:

  • Is vliegen echt jouw droom en is het de investering waard?
  • Bezit je het talent en de aanleg om piloot te worden?

Tot slot

Tot slot willen we graag onze waardering uitspreken voor de onmisbare bijdrage van Ed en Mike de Bruijn (van Texel Airport). Zonder hun buitengewone inzet en support voor duurzame luchtvaart, zou dit hele Texel-avontuur nooit mogelijk zijn geweest. Van de voorbereiding tot de laatste dag, hebben zij zich ongekend ingezet. Onze oprechte dank gaat uit naar deze heren! 

(Foto: Evalien Weterings)

Vragen n.a.v. dit bericht? Neem contact op met Merlijn via merlijn@eflight.nl