E-Flight Academy introduceert meest duurzame vlieginstructeursopleiding

E-Flight Academy introduceert meest duurzame vlieginstructeursopleiding

E-Flight Academy bewijst dat elektrisch vliegen ook een haalbare en effectieve manier is voor de opleiding tot vlieginstructeur ( FI Course). Met 97% van de vlieguren uitgevoerd op de Pipistrel Velis Electro, het eerste en enige elektrisch gecertificeerde vliegtuig ter wereld, zet E-Flight nieuwe normen voor duurzaamheid bij luchtvaartopleidingen.

Elektrisch vliegen: Een stille en schone toekomst voor vliegscholen
De Flight Instructor (FI) Course van E-Flight Academy maakt voornamelijk gebruik van elektrische vliegtuigen, wat zorgt voor een aanzienlijke reductie van zowel geluidsoverlast als CO2-uitstoot. Deze benadering laat niet alleen de praktische toepasbaarheid van elektrisch vliegen zien voor vlieginstructie maar dient ook als inspiratie voor de gehele luchtvaartsector.

De E-Flight Academy aanpak
Met de missie om de luchtvaartindustrie te verduurzamen, streeft E-Flight Academy ernaar om een stil en schoon luchtruim te realiseren waarin iedereen kan vliegen zonder vliegschaamte. Sinds de oprichting 2,5 jaar geleden heeft E-Flight Academy meer dan 55 studenten aangetrokken en samenwerkingen opgezet met organisaties zoals KLM Flight Academy, LVNL, en het Ministerie van Defensie. Deze samenwerkingen onderstrepen de unieke leerervaring en hun bijdrage aan een schonere en stillere luchtvaart.

Matthijs Collard, medeoprichter van E-Flight Academy, benadrukt de dubbele voordelen van elektrisch vliegen binnen de FI Course:

"Trainen met elektrische vliegtuigen biedt een uitzonderlijke stilte tijdens de vlieguren en vermindert de milieu-impact aanzienlijk, terwijl studenten worden voorbereid op een toekomst waarin duurzaamheid en technologische vooruitgang centraal staan."

Inspiratie voor andere vliegopleidingen
E-Flight Academy bewijst dat duurzame vlieginstructie mogelijk is en nodigt andere vliegscholen uit om vergelijkbare duurzame initiatieven te ontwikkelen. Het doel is om gezamenlijk bij te dragen aan een significante verandering in de luchtvaartsector, gericht op het verminderen van de milieu-impact en het omarmen van technologische innovaties voor een duurzame toekomst.

Meer over FI Course