5 vliegensvlugge vragen aan: Martijn / Instructeur bij E-Flight Academy

5 vliegensvlugge vragen aan: Martijn / Instructeur bij E-Flight Academy

 

 • Stel jezelf voor in 5 woorden
  1. Aerobaticspiloot (daar maak ik even één woord van)
  2. 38 (dat is een getal, telt dat ook als woord?)
  3. Luchtmacht
  4. Brabant
  5. Moeite met dingen in één woord vatten (is daar een woord voor?)

 • Wat sprak je aan om bij E-Flight Academy aan de slag te gaan?
  Ik hou van nieuwe dingen. Maar in de luchtvaart is dat soms best lastig. Toen Evert-Jan (co-founder E-Flight) mij benaderde om instructeur te worden, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het klonk meteen als iets om bij te moeten zijn. En los van welke kant het opgaat, het is ook gewoon een gezellige club waar leuke mensen werken en op af komen. Dat vind ik ook altijd wel belangrijk.

 • Wat is typerend voor jou als vlieginstructeur?
  Dat ik extreem laat ingrijp haha! Dat kreeg ik laatst te horen van een student na een wat minder goede landing… Ik weet ook niet of dat een compliment was of niet. Maar het typeert denk ik wel mijn stijl van lesgeven. Vliegen = voelen. En het moet natuurlijk wel op een veilige manier allemaal. Maar je leert maximaal als je ook maximaal fouten mag maken. En nogmaals; Alles gebeurt veilig en je bent in goede handen bij mij. Want geloof me, als Aerobatics Piloot ben ik  wel wat gewend qua manoeuvres 😉 Daarbij is het fijn dat een elektrisch vliegtuig meteen vol vermogen kan hebben als het moet. Zo kom je eigenlijk meteen uit elke lastige situatie.

 • Is elektrisch vliegen ook voor Aerobatics interessant?
  Ja zeker! Want net als lesvluchten, zijn aerobatics vluchten ook altijd van korte duur. Je hebt er wel flink wat vermogen voor nodig, maar daar zijn verschillende partijen al mee bezig. Ik ben met deze partijen in gesprek en zou het te gek vinden om de eerste elektrische aerobatics vlucht te mogen maken. Ik zoek alleen nog wel een sponsor. Dus als iemand dit leest met veel geld, ik plak overal z’n logo op!

 • Is er nog iets superbelangrijks wat je kwijt wil?
  Nee niet echt. Kom gewoon lekker vliegen bij E-Flight Academy beste mensen. En dan het liefst op donderdag en vrijdag, want dan ben ik er ook.

   

  Boek een proefles!

  Wil je vliegen met Martijn of een van onze andere instructeurs? We zijn 7 dagen per week geopend (als het weer meezit).