5 vliegensvlugge vragen aan: Eelke / Instructeur bij E-Flight Academy

5 vliegensvlugge vragen aan: Eelke / Instructeur bij E-Flight Academy

Stel jezelf voor in 5 woorden
1. Luchtvaart
2. Gezellig
3. BBQ
4. Auto's
5. Euhm..... Pas! (Dat is toch ook één woord?)

Wat sprak je aan om bij E-Flight Academy aan de slag te gaan?
Het feit dat de oprichters Matthijs en Evert-Jan de ballen hadden om dit te gaan doen. Ik werkte hiervoor bij een grote vliegschool in Zwitserland. Ik zag dat E-Flight Academy ging starten op Linkedin en heb toen meteen contact gezocht. Ik heb denk ik maar 10 minuten met beide heren gesproken en toen ben ik naar Teuge vertrokken. Achteraf best een gekke actie. Maar soms heb je van die kansen die je gewoon moet pakken. Want hoe leuk is het om hier vanaf het begin bij te mogen zijn?! 

Wat is typerend voor jou als vlieginstructeur?
Ik probeer alles niet te moeilijk te maken. Mijn mantra is gewoon: Lekker vliegen en gaan! In mijn ogen zijn er veel instructeurs die vliegen te ingewikkeld maken. Procedures, theorie, lange uitleg. Tuurlijk er komt een hoop bij kijken! En procedures zijn onwijs belangrijk, maar vliegen is meer dan dat. Ga gewoon lekker in dat ding zitten en dan praat ik je er wel doorheen. Of niet. Dat hangt heel erg van de student af. Soms heb ik 4 verschillende studenten op één dag die ik allemaal op een andere manier aanstuur. Dat gaat op basis van gevoel. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren vliegen. Het is aan de instructeur om aan te voelen wat het beste bij wie werkt. En dat is een vrij lang antwoord op de vraag wat mij typeert als instructeur. De korte versie is: Ik denk dat ik vrij goed aanvoel wat bij wie het beste werkt. 

Is elektrisch vliegen ook voor beroepsopleidingen interessant?
Ja juist! In Zwitserland heb ik veel piloten opgeleid voor de commerciële  luchtvaart. De eerste 30 a 40 uur zijn altijd eenmotorig en VFR. Dus die zouden nu al helemaal elektrisch kunnen. En ik kan gewoon geen reden bedenken waarom je dat als luchtvaartbedrijf niet zou willen. Het is namelijk een hele mooie en direct toepasbare manier om bij te dragen aan verduurzaming van de luchtvaart. 

Sterker nog, ik denk echt dat het een kwestie van (een hele korte) tijd is dat er een luchtvaartmaatschappij hier bij E-Flight piloten elektrisch gaat opleiden. 

Wil je verder nog iets superbelangrijks kwijt? 
Nee niet echt. Kom gewoon lekker elektrisch vliegen! Ik ben er vrijwel elke dag, dus dan ga ik je zeker zien. Het allerbelangrijkste is dat je geniet van elke vlucht.  Studenten vliegen voor hun plezier bij ons. Dus het moet hoe dan ook leuk zijn. Daar sta ik elke dag voor op en doe ik elke dag m'n best voor!

 ---

Krijg je al zin om elektrisch te vliegen? 

Boek dan hier direct een proefles