E-Flight pitcht aan premier Rutte

E-Flight pitcht aan premier Rutte
(E-Flight oprichter Evert-Jan Feld overhandigt een E-Flight patch aan premier Rutte) 

Premier Rutte bracht op woensdag 8 februari een werkbezoek aan de regio stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Omdat Teuge hier middenin ligt, mocht 's werelds eerste elektrische vliegschool E-Flight Academy hun unieke concept pitchen. Premier Rutte was zichtbaar onder de indruk van het feit dat er nergens in de wereld zoveel elektrisch gevlogen wordt als in Teuge. 

Bekijk hier de presentatie

In een 7 minuten durende pitch van mede-oprichter Evert-Jan Feld werd het concept van E-Flight Academy aan de minister president gepitcht. Wat begon als een elektrische vliegschool is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze speler in de de duurzame luchtvaart sector.

Totaalconcept
E-Flight Academy is een totaalconcept. Met maar liefst 4 elektrische vliegtuigen worden inmiddels meer dan 35 studenten duurzaam opgeleid tot piloot. De high-end hangaar waar E-Flight als start-up begon, is aangekocht en omgetoverd tot E-Deck waar momenteel de E-Campus ontwikkeld wordt met 10 duurzame luchtvaart start-ups. Daarnaast ontwikkelt E-Flight haar eigen E-simulator waarmee in de toekomst een groot deel van het lesprogramma ook op de grond kan worden gegeven. Het grotere plaatje
Tot slot pitchte E-Flight haar meest recente ontwikkeling: The Electric Flying Connection, de eerste branchevereniging ter wereld voor elektrisch vliegen.  Hiermee is een aanvraag voor het Nationaal Groeifonds gedaan voor een programma van 7 jaar met meer dan 30 organisaties om de duurzame luchtvaart te versnellen. 

Prikkelende stelling
De pitch eindigde met met een prikkelende stelling aan de premier en het publiek in de zaal:

"Om koploper op het gebied van elektrisch vliegen in Europa te blijven, moet de overheid elektrisch vliegen omarmen en start-ups & scale-ups veel meer ondersteunen." 

Er kwam een boeiend gesprek op gang met veel interessante vragen en een zeer positieve outtake! 

Bekijk hier de presentatie

Pitch E-Flight


Heb je vragen n.a.v. dit bericht? 
Neem contact op met Merlijn van Vliet (Merk & Marketing E-Flight):
merlijn@eflight.nl
06-15896506